Windbreekgaas of schaduwdoek bevestigen, hoe doe ik dat? Enkele tips!

3 kleuren schaduwdoek 230 grams

Windbreekgaas of schaduwdoek bevestigen, hoe doe ik dat? Enkele tips!

Windbreekgaas of schaduwdoek bevestigen, hoe doe ik dat? Enkele tips!

Heeft u windbreekgaasschaduwdoek of een privacydoek gekocht en vraagt u zich af hoe u deze moet bevestigen? We geven u graag een paar tips over de bevestiging van deze doeken. Bij Zwartgroen bieden we u een diep assortiment aan, tegen scherpe prijzen. U vindt bij ons zowel rollen als standaard pakketten en maatwerk doeken. Zodat u altijd de juiste afmeting van uw schaduwdoek heeft. Wij hebben de mogelijkheid om de rollen van de rol te knippen, waarbij u bij de bevestiging gebruikt kunt maken van de ingeweven ogen, maar u kunt ook kiezen voor afgewerkte doeken met een polyester band en messing ogen. Hierdoor krijgt u een veel steviger doek.

“Bij Zwartgroen heb je een diep assortiment schaduwdoeken, tegen scherpe prijzen. “

De tips

1. Bevestiging met tie-rips

Één van de makkelijkste manieren om de schaduwdoeken te bevestigen is om tie-rips te gebruiken. Deze kunt u snel en vastklikken en strak aan trekken, waardoor uw doek geen kant meer op kan. Omdat Zwartgroen veel verschillende afmetingen tie-rips heeft kunt u het doek zowel aan gaaswerk als om balken of palen bevestigen. De tie-rips kunt u door de ingeweven ogen rijgen of door de messing ogen bij een afgewerkt doek. We raden aan om, afhankelijk van de wind, de tie-rips om de 50 tot 100 cm te bevestigen.

2. Bevestiging met kwikclips

Kwikclips kunnen aan een doek geklikt worden waardoor u eigenlijk een oog aan het doek creëert. Deze ogen zijn een stuk steviger dan een ingeweven oog, maar een stuk goedkoper wanneer u het doek laat afwerken met een polyesterband en messing ogen. We raden aan om voor de stevigheid eerst het doek even om te slaan en dan de kwikclip te bevestigen. Vervolgens kunt u doormiddel van tie-rips, een spinhaak, karabijnhaak of een ball-bungee het doek ophangen aan een balk, paal of haak.

3. Bevestiging met schroeven

Heeft u een afgewerkt doek met een omgeslagen of polyesterrand en messing ogen erin? Dan kunt u er ook voor kiezen om met behulp van schroeven en ringen (die niet door de ogen passen) het doek vast te schroeven op een houten frame, pergola of hek.

4. Bevestiging met (staal)draad

U kunt er ook voor kiezen om door de ingeweven ogen of de ingeslagen ogen een (staal)draad te rijgen en deze met kabelspanners strak te spannen.

5. Overig bevestigingsmateriaal

Naast bovenstaande tips hebben we ook nog een breed assortiment met andere bevestigingsmaterialen. Zoals spinhaken, ball-bungees, s-haken, spanrubbers en simplexhaken. Ook met deze producten is het mogelijk uw doeken op te hangen.

Share this post