Wat is het verschil tussen Woven en Non-woven Worteldoek?

Wat is het verschil tussen Woven en Non-woven Worteldoek?

Bent u opzoek naar het verschil tussen Woven en Non- woven worteldoek? Lees hier het verschil!

Vraagt u zich af welke variant worteldoek u moet gebruiken? Bij Zwartgroen hebben we meerdere soorten worteldoek, een keus maken kan dus soms best lastig zijn. In dit artikel leggen we graag uit wat verschillen zijn tussen een woven en een non-woven worteldoek. Worteldoek is ideaal als wortelwering onder grind, bestrating of tussen planten. Daarnaast ook ideaal als drukverdeling en wortelwering onder kunstgras!

Woven Worteldoek

Geweven worteldoek is gemaakt van Polypropyleen. Het is makkelijk schoon te maken en goedkoper dan ongeweven worteldoek. Helaas gaat deze variant wel rafelen als je het verknipt. Uiteraard hebben we deze variant in meerdere gewichten beschikbaar. Hoe zwaarder de kwaliteit, hoe beter de wortelwering en de drukverdeling.

Non- woven worteldoek

Ongeweven worteldoek dat niet geweven is. Hierdoor gaat het niet rafelen als je het verknipt, daarnaast heeft het een betere water doorlaatbaarheid. Tevens zorgt non-woven worteldoek voor een betere drukverdeling en is daardoor uitstekend geschikt voor onder kunstgras. ook voor non-woven worteldoek geld: hoe zwaarder de kwaliteit, hoe beter de wortelwering en de drukverdeling.

Assortiment Worteldoek

Bij Zwartgroen hebben we een breed assortiment worteldoek met allerlei verschillende soorten en maten! Worteldoek van 0,50 tot 5,20 meter breed en van 100 tot 200 gram per vierkante meter. Deze bieden we niet alleen aan in rollen, maar ook in pakketten en natuurlijk in maatwerk. Zodat u altijd de juiste afmeting vindt voor een scherpe prijs!

 • Heeft u een vraag of heeft u advies nodig? We staan u graag te woord! Via onderstaande manieren kunt u contact met ons opnemen of bij ons langs komen!

 • Adres

  Industrieweg 5
  1619 BZ Andijk

 • Telefoon

  0228 748 123

 • Email

  info@zwartgroen.nl

Share this post