Benieuwd naar de voordelen van grindplaten? Lees hier de 5 grote voordelen!

Honingraam Grindplaat - Wit - met Gronddoek
Grindplaat zwart
Grindplaat rooster GP40 gevuld

Benieuwd naar de voordelen van grindplaten? Lees hier de 5 grote voordelen!

Benieuwd naar de voordelen van grindplaten? Lees hier de 5 grote voordelen!

Wilt u grind in uw tuin of op uw pad en vraagt u zich af waarom en of u er grindplaten onder moet leggen? Wij helpen u graag verder door het geven van de 5 grote voordelen van grindplaten. Als u enthousiast bent geworden over grindplaten, dan kunt u deze direct bestellen in onze webshop!

Wat is een grindplaat?

Een grindplaat is een kunststof geraamte dat er voor zorgt dat grind dat erin ligt niet gaat verschuiven als je er op loopt of erover heen rijdt, Daarnaast stabiliseert het ook de bodem. Wilt u bijvoorbeeld grind ergens neerleggen en ervoor zorgen dat dit niet gaat verzakken, dan kunt u het beste kiezen voor grindplaten.
Grindplaten zorgen ervoor dat water wel wordt doorgelaten, maar dat grotere stukken op hun plek blijven liggen. Zodoende zorgt het voor veel stabiliteit.

Voordelen van grindplaten

1. Grind verschuift niet

Zonder grindplaten zal het grind alle kanten op bewegen als erover heen wordt gereden of gelopen. Als het grind in de roosters van grindplaat ligt, kan het geen kant op waardoor al het grind keurig op zijn plek blijft liggen. Hierdoor behoudt u mooie en strakke grindpaden en opritten, ook is het daardoor makkelijker berijdbaar en beloopbaar!

2. Bodem verzakt niet

Doordat de grindplaten het gewicht over een grote oppervlakte verdelen, als er bijvoorbeeld een auto of vrachtwagen overheen rijd, zullen er minder gauw kuilen en gaten in de bodem ontstaan. Hierdoor blijft uw pad of oprit er mooi strak bijliggen. Toen we net vertelde over de vrachtwagen verbaasde u zich misschien even, maar het klopt dat onze grindplaten sterk genoeg zijn om zelfs vrachtwagens te kunnen dragen!

3. Niet zichtbaar

Als u genoeg grind op de grindplaten legt zullen de grindplaten verdwijnen onder het grind, maar blijven bovenstaande effecten wel gelden. U levert dus niet in op de uitstraling van het grindpad, deze wordt zelfs alleen maar mooier, omdat er geen kuilen en oneffenheden in het grind zullen ontstaan.

4. Waterdoorlatend

Het is natuurlijk belangrijk dat er geen grote plassen ontstaan op de plekken waar het grind ligt. Daarom zijn al onze grindplaten waterdoorlatend. Het water kan snel weglopen, waardoor er geen plassen ontstaan. Doordat de grindplaten er voor zorgen dat de bovenste laag grind niet in contact komt met de bodem, wordt deze laag grind ook niet vies door modder en regen. U grind ziet er daarom altijd mooi uit. Als u worteldoek onder de grindplaten bevestigt, dan wordt dit effect natuurlijk nog meer versterkt.

5. Duurzaam

Dit voordeel heeft niet direct betrekking tot het functioneren van de grindplaten, maar is natuurlijk wel erg belangrijk in een wereld waar we zuinig mee om moeten gaan. Onze grindplaten zijn namelijk allemaal gemaakt van gerecycled materiaal en kunnen zelf ook weer gerecycled worden. Hierdoor is de grindplaat goed voor mens, dier en milieu. Het kopen van grindplaten is dus een erg duurzame investering!

Extra – Inclusief worteldoek

In ons assortiment hebben we ook een witte en zwarte grindplaat waarbij er al worteldoek aan de onderkant is bevestigt, om wortelgroei door het grind heen te voorkomen. Hierdoor hoeft niet nog apart worteldoek te bestellen. Door de uitstekende flappen worteldoek komt er ook geen onkruid tussen de platen door. Doordat deze grindplaten in twee kleuren leverbaar zijn, heeft u zowel een variant voor lichtere als donkere grind- en splitsoorten.

Grindplaat assortiment

Denkt u dat grindplaten precies zijn wat u nodig heeft, na het lezen van bovenstaande voordelen van grindplaten? Dan kunt u direct door naar de webshop om uw grindplaten te bestellen. Heeft u vragen over een grindplaat of kunt u een grindplaat niet vinden? Wij vertellen u graag meer over onze grindplaten. Klik hier voor onze contactinformatie.

✉ info@zwartgroen.nl ☎ 0228 – 74 81 23

Share this post