Maak van je pergola de meest sfeervolle plek van je tuin

Maak van je pergola de meest sfeervolle plek van je tuin

Hoe maak je van je pergola de meest sfeervolle plek in je tuin? Onze werk- en leefomgeving heeft is van grote invloed op onze gemoedstoestand. Daarom geven we je graag wat tips zodat je je tuin alvast kunt voorbereiden op een sfeervolle zomer (én winter)!

Heb je nog geen pergola of twijfel je nog? In het artikel ‘De voordelen van een aluminium pergola’ lees je waarom de aanschaf van een Luxxout pergola echt niet zo’ n gek idee is. Het is een duurzame investering waar je jarenlang veel plezier van hebt. Heb je al een pergola? Lees dan verder en laat je opnieuw inspireren door alle mogelijkheden!

De kracht van kleur

Niet alleen houten pergola’s zijn overschilderbaar. Ook je aluminium pergola kan een nieuwe lik verf krijgen. Is je smaak veranderd of ben je toe aan iets nieuws? Dan is het misschien een goed idee om je pergola met aluminiumverf op te frissen. Een aluminium pergola verven is trouwens niet noodzakelijk. Na de oplevering blijft de gecoate verflaag in een kleur naar je persoonlijke keuze – tot wel jarenlang mooi en helder.

De gezelligheid van een woonkamer

Het afbakenen van een lege ruimte met wanden schept sfeer en gezelligheid. Dit werkt hetzelfde met een aluminium pergola. Met behulp van een harmonicadoek creëer je binnen no-time een overdekking. Dit zorgt voor een huiselijke sfeer. Een harmonicadoek is makkelijk te bedienen met het katrolsysteem en beschermt je in de lente- en zomermaanden tegen de zon. In de winter is de harmonicadoek weer binnen een handomdraai op te bergen voor het volgende seizoen.

Een lichtje erbij

Door tuinverlichting aan te brengen in en rondom je pergola, maak je het woonkamergevoel helemaal af. Niet enkel in de warme lente- en zomermaanden, maar ook juist in de winter! Denk bijvoorbeeld aan een snoer met lampenbollen die je om de pilaarbalken bevestigd of een lantaarn. Staat je pergola tegen de achtergevel aan? Dan kun je de wand voorzien van wandverlichting van Fumagalli. Deze tuinverlichting is zeer onderhoudsvrij en geeft je een levenslange garantie tegen corrosie en roest.

Haal de natuur dichtbij

Groen is het helemaal. Heb je weinig groen en beplanting in je tuin? Niet getreurd, want er bestaan talloze mogelijkheden om alsnog een groene oase te creëren. Denk bijvoorbeeld aan hangplanten die je bevestigt aan de bovenste latten of aan de muur. Voor de echte groenfanaat bestaat het idee om een klimplant het werk te laten doen. Wil je wel genieten van de groene natuur maar heb je niet genoeg tijd voor het onderhoud? Dan kun je de pergola opleuken door natuurgetrouw kunstgras te plaatsen, zoals tegen de muur of op de grond. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Boaz Grasswall of de Victoria 45.

Privacy met een fijn gordijn

Niet alleen met een harmonicadoek kun je de ruimte in en rondom je pergola afbakenen en slim indelen. Je kunt ook doorzichtige linnen gebruiken die je rondom de bovenste balken draait. Dit is een leuk idee voor bruiloften en verjaardagen of voor het creëren van een bohemienachtige sfeer. Ben je opzoek naar een meer onderhoudsvrije oplossing met net zoveel sfeer? Kijk dan eens naar de terrasschermen van Luxxout. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en doorzichtigheidsgraden. Het voordeel van een terrasscherm is dat deze voldoende privacy geeft en je tevens beschermt tegen de wind en felle zon.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je meer weten over pergola’s, terrasschermen en zonwering van Luxxout? Neem contact op via info@zwartgroen.nl of bel naar (0228) 748 123. Onze maatwerkexperts denken graag met je mee!

Share this post