Gootdrain installeren – Stap voor stap instructie

Gootdrain installeren

Gootdrain installeren – Stap voor stap instructie

Gootdrain installeren is erg simpel. Binnen een paar minuten ligt gootdrain bij jou in je dakgoot. Daar heb je het hele jaar profijt van, want je hoeft niet langer meer door weer en wind de ladder op om je dakgoot schoon te maken. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je binnen een handomdraai gootdrain installeert! Bekijk de instructievideo hieronder of scroll naar beneden om verder te lezen.

Wat is gootdrain?

Wil je graag weten wat gootdrain precies is? In dit artikel leggen we je precies uit wat gootdrain is, wat de voordelen zijn en hoe het jou kan helpen om verstopping en lekkage van je dakgoot te voorkomen. Gootdrain is zowel geschikt voor ronde als rechthoekige dakgoten.

Hoe plaats je gootdrain?

Voordat je gootdrain installeert, dien je de dakgoot eerst te ontdoen van losse bladeren, takken en vuil. Daarna meet je de diepte van je dakgoot op om de juiste maat gootdrain te bepalen. Gootdrain is te verkrijgen in de volgende afmetingen:

Maat M: 7-11 cm – 3 meter lang
Maat L: 11-15 cm – 3 meter lang
Maat XL: 15-20 cm – 2 meter lang (exclusief bij Zwartgroen te verkrijgen)

Plaats de gootdrain vervolgens in je dakgoot door het gaas wat samen te knijpen. Zorg ervoor dat de opening naar beneden wijst en dat eventueel andere rollen elkaar iets overlappen. Dit voorkomt dat er niet alsnog ongewenst vuil tussen de gootdrain in je dakgoot kan vallen. Gootdrain is gemakkelijk op maat te verknippen, zodat je altijd goed uitkomt. Je bent nu helemaal voorbereid op het herfst- en winterseizoen en kunt nu zorgeloos achteroverleunen.

Klik hier om je gratis gootdrain samples bestellen. Heb je nog vragen over de installatie van gootdrain? Onze maatwerkspecialisten staan je graag te woord via info@zwartgroen.nl of bel naar 0228 748 123.

Share this post