De voordelen van kunstgras

voordelen kunstgras

De voordelen van kunstgras

Kunstgras brengt veel voordelen met zich mee. Het is voor veel tuinliefhebbers met weinig tijd de ideale oplossing. Zo kun je maximaal van je tuin of zelfs balkon genieten, zonder dat het je veel moeite kost. We zetten alle voordelen van kunstgras voor je op een rij.

 Onderhoudsvriendelijk

Kunstgras is de ideale oplossing als je een onderhoudsvriendelijke én groene manier van tuinieren zoekt. Zo zien veel mensen een betegelde tuin niet zitten omdat het te grijs en grauw oogt. Wel heeft het de voordelen van kunstgras, namelijk weinig onderhoud. Echt gras daarentegen vergt aardig wat aandacht en groene vingers. Dat is het grote voordeel van kunstgras. Eén van de voordelen van kunstgras is dat het zowel groen als onderhoudsvriendelijk is. Zodra kunstgras eenmaal in je tuin ligt, dan heb je er weinig omkijken naar. De grasmaaier kun je voortaan dus lekker laten staan.

Mooi groen

Het voordeel van kunstgras is dat het altijd mooi en egaal groen blijft. Dit in tegenstelling tot echt gras, waar kale plekken in kunnen ontstaan wanneer het intensief betreden wordt. Daarnaast droogt echt gras vaak uit door de hitte van de zomer en heb je in de winter last van modder. Kunstgras wordt daarom als ideale oplossing, regelmatig gebruikt voor tuinen waar kinderen spelen, waar huisdieren komen en zelfs voor sportvelden en speeltuinen.

De kleur van kunstgras hangt af van het type kunstgrasmat dat je kiest. Om de juiste kleur te bepalen kun je hier gratis samples bestellen. Om de juiste kunstgrasmat te bepalen lees je het artikel ‘Kunstgras aanschaffen? 5 tips en tricks’.

Kind- en diervriendelijk

Kunstgras bevat geen schadelijke stoffen. Daarnaast is kunstgras dat speciaal geschikt is voor speelvelden en tuinen waar kinderen en huisdieren komen, heerlijk zacht. Naast het leggen van drukverdeeldoek onder het kunstgras, adviseren we ook valdemping voor voldoende veiligheid.
Een ander voordeel is de stevigheid. Doordat kunstgras wordt verlijmd kan het niet verschuiven tijdens intensief gebruik.

De meeste kunstgrassoorten hebben een vleug. De grasvezels vallen dan als het ware naar één kant wanneer het gras veel betreden wordt, bijvoorbeeld door spelende kinderen en huisdieren. Je ziet dan een glans als je vanaf een bepaalde kant naar het gras kijkt. Onze kunstgrassoorten die speciaal voor kinderen en huisdieren ontwikkeld zijn, hebben deze vleug niet (zoals kunstgrassoort Victoria 45). Zo kun je de kinderen zorgeloos op het kunstgras laten spelen, terwijl het kunstgras mooi blijft!

Voorkomt hooikoorts en allergie

Heb je last van jaarlijks terugkerende hooikoorts of grasallergie? Een ander voordeel van kunstgras is dat het allergievriendelijk is. Dit kan ervoor zorgen dat je voortaan veel minder klachten ervaart.

Veel mogelijkheden

Kunstgras is zeer geschikt voor bijvoorbeeld speeltuinen en sportvelden, doordat het goed bestand is tegen slijtage. Kunstgras is daarnaast gemakkelijk op maat te maken en te vormen. Dit maakt het ook ideaal voor recreatiegebieden, zoals tennisbanen, jeu de boulesbanen, golfbanen, voetbalvelden en zelfs in bedrijfs- en hoteltuinen en terrasoppervlakken.

Makkelijk te installeren

Ben je helemaal om en wil je zelf je kunstgrasmat installeren? Lees dan het artikel: ‘Kunstgras aanleggen? 5 tips om kunstgras te leggen!’ Wil je toch liever gebruik maken van onze installatieservice? Neem dan contact op via info@zwartgroen.nl of bel naar 0228 748 123. Onze kunstgrasspecialisten staan graag voor je klaar!

Share this post