De voordelen van een aluminium pergola

aluminium pergola

De voordelen van een aluminium pergola

Naast de welbekende houten pergola’s met hun authentieke en robuuste uitstraling, zijn er meerdere materialen om voor te kiezen bij de aanschaf van een pergola. Aluminium pergola’s winnen steeds meer terrein in de onderhoudsvrije tuinwereld en zijn terecht een favoriet. Wat zijn de voordelen van deze blikvangers?

Voordeel 1: Duurzaam

Aluminium als materiaal is zeer stevig en dus duurzaam. Een groot voordeel als het gaat om besparing van tijd en geld. Eenmaal een aluminium pergola aangeschaft? Dan gaat hij jarenlang mee. De kans op eventueel verbuigen, verkleuren, kromtrekken of barsten zijn nihil. Tuinmaterialen dienen weerstand te kunnen bieden tegen alle weersomstandigheden, zoals UV-straling, temperatuurswisselingen en neerslag.  Dit metaalsoort is daar geschikt voor. Aluminium blijft lang mooi doordat er van nature een oxidelaag vormt op het metaal, wat beschermt tegen corrosie. Om je pergola extra bescherming te bieden tegen krassen, kun je kiezen voor een specialise Coatex voor aluminium Pergolas.

Voordeel 2: Onderhoudsvriendelijk

Ten opzichte van hout is aluminium ontzettend onderhoudsvriendelijk en vraagt minimale aandacht: Dat betekent maximaal genieten. Het voordeel van deze metaalsoort is dat je niet bang te zijn voor scheuren, uitzetten, verkleuring en rot. Het voldoet om eens per jaar de pergola volledig te reinigen met een zachte vezeldoek, een niet ontvettende zeep en water.

Voordeel 3: Lichtgewicht

Aluminium is een licht maar sterk materiaalsoort. Verbuigingen op lage smelttemperaturen maakt deze metaalsoort geschikt om het gemakkelijk op maat te maken en daarmee rekening te houden met elke soort tuin.

Voordeel 4: Moderne uitstraling

We zien het in 2021 steeds meer groeien: de populariteit van aluminium in ons interieur en in onze tuin. Een voordeel van een aluminium pergola is dat dit strakke, moderne design zelfs te combineren met bijvoorbeeld het simplisme van de scandinavische stijl en het romantische van een landelijke stijl. Een aluminium kan voor elke woning op maat worden gemaakt en past dus perfect bij de voorkeuren van je persoonlijke smaak. Bekijk hier de mogelijkheden. Wil je jouw aluminium pergola voorzien van zonwering? Bekijk dan hier onze harmonicadoeken.

Share this post