3 soorten tuinverlichting – Zo kies je de juiste

soorten tuinverlichting
soorten tuinverlichting

3 soorten tuinverlichting – Zo kies je de juiste

Welke drie soorten tuinverlichting bestaan er en hoe kies je de juiste voor jouw tuin? Tuinverlichting lijkt in eerste instantie slechts een bijzaak, maar wie zich erin heeft verdiept weet dat tuinverlichting je tuin kan maken of kraken. In dit artikel lees je welke drie soorten tuinverlichting er bestaan en helpen we je op weg om de juiste te kiezen.

1.    Functionele tuinverlichting

Er bestaan meerdere soorten tuinverlichting. De eerste stap is altijd de basis en bij tuinverlichting is dat de functionele verlichting. De vraag die je hier stelt is: ‘Wat heb ik nodig om zo comfortabel en veilig mogelijk gebruik te kunnen maken van mijn tuin?’ Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld verlichting bij de voor- en achterdeur, bij de patio en het tuinhuis, langs tuinpaden en verlichting om te kunnen lezen (bekijk eens de wandlamp Simon of tuinsokkel Amelia 400). Voor extra veiligheid zorg je ervoor dat alle toegangspunten naar het huis verlicht zijn, bijvoorbeeld door het plaatsen van een lichtbron boven de garage. Vergeet ook niet de donkere steegjes en paden langs het huis.

2.    Accent tuinverlichting

Bij siertuinen wordt de gelegenheid genomen om bepaalde objecten in te tuin ‘in het zonnetje’ te zetten door middel van bijvoorbeeld spots. Dit creëert net wat extra uitstraling waar vooral trotse tuineigenaren graag gebruik van maken. Een tip is om vanuit verschillende hoeken (ook van binnenshuis) de tuin te observeren. Bedenk welke objecten eruit mogen springen en vanuit welke richting. Dit kan bijvoorbeeld een vijver, struik of boom zijn. Tuinverlichting Minitommy is hier geschikt voor en is ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk.

3.    Sfeer tuinverlichting

De laatste stap is het kiezen van eventuele sfeerverlichting. Dit is minder noodzakelijk en is vooral bedoelt om gezelligheid te creëren. Met sfeerverlichting kun je zo groot uitpakken als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan lampionnen, lampenbollen slingers en LED-lantaarns. Populaire plekken om deze te plaatsen zijn bijvoorbeeld in en rondom de veranda, pergola, zithoek en eettafel.

Tip: al onze Fumgalli tuinverlichting is voorzien van duurzame LED-verlichting en gemaakt van stevig Italiaanse kwaliteit. Zij leveren een levenslange garantie tegen corrosie en roest! In het artikel ‘Tuinverlichting? Kies voor Italiaanse kwaliteit‘ lees je alles over de voordelen van dit merk.

Contact opnemen?

Wil je de tuinverlichting van Fumagalli in het echt bekijken? In onze showroom in Andijk kies je de tuinverlichting die bij jou past. Heb je een vraag of wil je graag contact opnemen? Stuur dan een e-mail naar onze maatwerkspecialisten via info@zwartgroen.nl of bel naar 0228 748 123. Tot snel!

Share this post